Gå ner i vikt med en Crosstrainer!

Är du ute efter att gå ner lite (eller för den delen mycket) i vikt så är en crosstrainer en fantastiskt bra träningsmaskin!

Väldigt många människor har som mål att tappa några kilon men det är tyvärr många som misslyckas. Att gå ner i vikt är egentligen inte så svårt, men man måste förstå de grundläggande principerna. Att köpa en crosstrainer och träna lite då och då samtidigt som man äter lika dåligt som innan kommer inte göra dig smal.

I detta inlägg ska vi gå igenom grunderna i viktnedgång samt hur du kan använda dig av en crosstrainer för att uppnå ett hållbart resultat.

Hur man går ner i vikt

Nedanför är en punktlista med de 3 gyllene stegen för att gå ner i vikt:

  1. Ligg på ett kaloriunderskott
  2. Ligg på ett kaloriunderskott
  3. Ligg på ett kaloriunderskott

Listan ovan är såklart lite skämtsamt gjord, men “svårare” än så är det inte. Fråga bör istället vara hur man uppnår detta och hur man gör det på enklaste och skonsammaste sätt.

För att ligga på ett kaloriunderskott behöver du äta mindre kalorier än vad du gör av med. Vill man vara riktigt seriös kan man köpa en matvåg och räkna ut exakt hur mycket kalorier man får i sig på en dag. Sen kan man räkna ut sin kaloriförbrukning genom t.ex. den klassiska Harris–Benedict ekvaktionen.

En viktig sak att tänka på: Du kan äta dålig så kallad “skräpmat” med mycket tomma kalorier (pasta, bröd, godis etc.) och ändå gå ner i vikt om du håller dig på ett kaloriunderskott. Men det kommer vara mycket jobbigare då du kommer vara mer hungrig. Välj därför bra livsmedel som mättar bättre.

Träning

När man tränar eller rör på sig i andra former så förbränner man mer kalorier än om man är stillasittande (inte direkt något revolutionerande). Därför kan du förenkla viktnedgången genom att träna och röra på dig mycket.

Men träning i sig kommer inte göra så att du går ner i vikt om du sedan äter mer kalorier än vanligt. Träning kommer också göra så du blir lite hungrigare. Men sen finns det ju många andra bra fördelar med att träna så som bättre hälsa.

Gå ner i vikt med en Crosstrainer

En crosstrainer för viktnedgång

Vi har alltså kommit fram till att du ska ligga på ett kaloriunderskott, äta bra mat och gärna träna för att snabba på och förenkla allt. Vilken träningsform är då bäst för att förbränna kalorier?

Generellt sett är löpning något som bränner mest kalorier. Men inte långt därefter kommer arbete på en crosstrainer. Exakt hur mycket du förbränner på olika träningsformer beror på ditt kön, vikt, hur tränad/otränad du är, intensitet samt längd på passet. Men för att ge en fingervisning kan 1 timmes träning på löpband förbränna 700 kalorier och detsamma på en crosstrainer 600 för en specifik person.

Fördelen med en crosstrainer

Fördelen med just en crosstrainer jämfört med t.ex. ett löpband är att träning på en crosstrainer är mycket mer skonsamt för ben och leder. Så har du problem med löpning är en crosstrainer ett av de allra bästa alternativen! En annan fördel med en crosstrainer jämfört med ett löpband är att den är mycket tystare. Perfekt för dig som vill ha en träningsmaskin i lägenheten.

Vill du köpa en crosstrainer och börja gå ner i vikt så kan du spana in vår topplista med de bästa modellerna! Du kan även ta del av vår sammanställning med REA och rabatter på crosstrainers!