En vanlig fråga när det kommer till träning på crosstrainers är hur ofta man kan göra det för bästa effekt. Många undrar om det är “ok” att träna på sin crosstrainer varje dag.

När man tränar med vikter på gym så hör man ju att kroppen borde vila några dagar mellan passen, så hur ligger det till med crosstrainers? Svaret är ganska enkelt:

Ja, du kan träna varje dag på din crosstrainer!

JA, du kan träna varje dag på din crosstrainer!

Träning på en crosstrainer är konditionsträning och sådant kan man utan problem göra varje dag. Det är liknande som löpning, cykling, simning med mera. Men självklart borde du ge din kropp en vilodag då och då.

Men jämfört med styrketräning så behöver kroppen inte vila upp sig på samma sätt. När man styrketränar så bryter man ner musklerna väldigt mycket under ett gympass. Sedan behöver dom 48-72 timmar för att bygga upp sig igen (och då förhoppningsvis till ett lite större tillstånd).

Men med konditionsträning är det inte riktigt likadant. Dock ska man säga att desto hårdare och intensivare du tränar på din crosstrainer desto mer vila behöver kroppen. Om du kör så hårt så du är helt slut och får träningsvärk, då kanske du ska köra en vilodag några gånger i veckan. Men om du bara kör lite lugnare med fokus på att bränna kalorier och gå ner i vikt, då kan du utan problem träna 7 dagar i veckan.

Vill du slippa trängseln på gymmet är en crosstrainer en utomordentligt bra träningsmaskin att ha i hemmet då den är tyst och kräver minimalt underhåll. Spana in topplistan med bäst i test crosstrainers och missa heller inte eventuell REA!